doelstelling artikelen messenger vliegvissen02 augustus 2015


In Memoriam André Bos
Op zondag 26 juli 2015, is André Bos, pas 45 jaar oud, aan de oevers van de rivier de Glomma in Noorwegen aan de gevolgen van een epileptische aanval overleden. Een droef eind van wat de vliegvisvakantie van zijn leven had moeten worden.
André werd op 9 september 2008 lid van Vliegvisvereniging Last Hope, nadat hij met zijn vader bij een visdag van onze vereniging op een forellenput in Driel was komen kijken. Hij was al een uitstekend vaste stokvisser en sleepte hiermee vaak de prijzen in de wacht. Met zijn enthousiasme voor het vliegvissen had hij het werpen met de vliegenhengel snel onder de knie. Ook het binden van heel mooie en originele kunstvliegen ging hem goed af, ondanks zijn gezichtsbeperking. André kwam meestal samen met zijn vader Gerard naar de bindavonden, en omdat ze vrijwel onafscheidelijk waren, werden ze binnen de club ook wel “de Bosjes” genoemd.
Ondanks dat André nu en dan aanvallen van epilepsie had en hem dit beperkingen oplegde, had hij altijd goede zin en was (vlieg)vissen zijn lust en zijn leven. Hij vertelde de andere verenigingsleden al aan het begin van zijn lidmaatschap dat hij in principe niet alléén kon gaan vissen en dat hij graag met anderen zou gaan vissen. Dit werd meteen opgepakt.
André was een ontzettend aardige man, goedlachs en enthousiast, een uitstekend visser en altijd bereid anderen met tips en vliegen van zijn hand te helpen. Hij was zeer geliefd en behalve zijn vader was er altijd wel een andere Last Hope vriend die hem in Arnhem oppikte om mee te rijden naar de clubavond of een andere verenigingsactiviteit, óf om met hem uit vissen te gaan.
Hij was al snel een uitstekend vliegvisser en nam meerdere malen deel aan het Nederlands Kampioenschap Forelvissen met de vliegenhengel. Ook de redactie van de Last Hope Messenger kon een beroep op zijn schrijftalent doen en hij schreef heel leuke stukjes over zijn vliegvisavonturen.
De leden van Vliegvisvereniging Last Hope zijn geschokt en diep bedroefd door het bericht dat André zo onverwacht is overleden. Voor de vereniging is het een groot verlies zo’n fijn lid en medevliegvisser te hebben verloren. We kunnen het nog niet goed bevatten. We zijn blij dat we een klein deel hebben mogen zijn van André’s leven en dat we zijn levensvreugde van dichtbij hebben mogen meemaken. We wensen zijn familieleden en André’s vrienden heel veel sterkte toe om dit grote verlies te kunnen verwerken.

 

 

 

 

<< Vorige | Volgende >>