doelstelling artikelen messenger vliegvissen5 juli 2013

Jaarverslag 2012

Vliegvisvereniging Last Hope

2012 was het jaar van het 15 jarig bestaan van VVV Last Hope. Om dit heuglijk feit te vieren werd er een met hapjes en drankjes aangeklede clubavond georganiseerd en werd als jubileumscadeau een vangstregistratieboekje aan de leden verstrekt. In het clubblad, de Last Hope Messenger, werd een uitgebreid artikel opgenomen over de geschiedenis van de vereniging. Bovendien werd een bijzondere voorbindavond georganiseerd waar Alain Barthélemy een indrukwekkende demonstratie van zijn kunnen gaf. Alain is een beroeps vliegbinder, die meer dan 35.000 kunstvliegen per jaar produceert.
We hebben binnen de vereniging een DVD van deze avond gemaakt.

Natuurlijk waren er – naast de vaste twee-wekelijkse bindavonden - nog meer clubactiviteiten in 2012; twee snoekdagen, een in Arnhem en een in Duiven, met de traditionele lunches van hotdogs en erwten- en bonensoep; twee voornvisdagen in de Achterhoek, met gezellige lunches bij De Radstake; een voornvisdag in de polders bij Wilnis met eigen visgidsen; een promotieavond met lezing over Tsjechië door mensen van de webwinkel A&M, verder heeft Ad Hoogenboezem een lezing gegeven over het vissen op barbeel en roofblei in de Grensmaas; en uiteraard was er de juni BBQ met forelvissen bij De Kool.

Het clubblad, de Last Hope Mesenger, is in 2012 weer vier keer verschenen. In totaal zijn 152 pagina’s Messenger geproduceerd, met een enorme variëteit aan artikelen; maar liefst 17 verschilende Last Hopers hebben een bijdrage aan de Messenger geleverd.

De website van VVV Last Hope wordt regelmatig bijgewerkt.

Op 31 december 2012 had VVV Last Hope 58 leden. Die leden komen uit alle windrichtingen, en wonen tot wel 64 km van Duiven.

In het kort iets over 2013. De brand van dinsdag 19 februari heeft VVV Last Hope zwaar getroffen. In de eerste plaats omdat ons lid René van Haastrecht in het clubgebouw door de brand werd overvallen, en geruime tijd in het ziekenhuis heeft moeten doorbrengen. Gelukkig gaat het nu al weer veel beter met hem. Bij die brand zijn ook veel eigendommen van VVV Last Hope verloren gegaan; o.a. de bibliotheek met daarin enkele kostbare boeken en vele ingebonden jaargangen van “De Nederlandse Vliegvisser”, de beamer, een paar min of meer antieke hengels, en enkele kunstwerken; een totaal verlies van bijna € 1600,-.
Dankzij de bereidwillige medewerking van het bestuur van HSV Ons Genoegen uit Giesbeek was VVV last Hope op 5 maart alweer onderdak, en konden de clubactiviteiten “gewoon” doorgang vinden. Echter, we willen graag zo snel mogelijk weer terug naar ons “eigen” clubhuis.

Commissaris Vliegvissen / Secretaris VVV Last Hope,

Jan van den Boogaard

 

 

 

<< Vorige | Volgende >>