doelstelling artikelen messenger vliegvissen07 april 2014


Jaaroverzicht 2012


De oplettende lezer zal opgemerkt hebben dat het jaaroverzicht 2012 al eerder gepubliceerd is op deze site.
Door omstandigheden is destijds echter volstaan met het publiceren van een zeer summier jaaroverzicht.
Nu dan de volledige versie.


Ook 2012 kende een leuk activiteitenprogramma. Het begon met de traditionele nieuwjaarsreceptie met weer de nodige door de leden zelf ingebrachte prijsjes en de daarbij horende hapjes en drankjes. Een hoogtepunt was een leuk ingebracht cadeau van Gerard Bos (het groene pak) dat we dit jaar alweer als prijs terug zagen komen. Aan Chris Nijhof, onze scheidende vormgever, werd het boek van Henk Peeters: “Vliegen vangen Vissen” als cadeau voor zijn belangrijke werk door de voorzitter uitgereikt.
Op 26 februari gingen veel Last Hopers gezamenlijk snoeken in Arnhem (wat voor René van Haastrecht de eerste snoek boven de meter op de vlieg opleverde 102 cm). En hierbij ontbrak natuurlijk niet het broodje worst met zuurkool en mosterd van Frans.
Op 7 februari hadden we Ad Hoogenboezem weten te strikken om een lezing over de grensmaas te geven en de daarbij horende barbeelvliegen voor te binden. Helaas waren we te laat om de gidsen te krijgen voor een dagje vissen op de grensmaas maar we proberen in het voorjaar een dag met gidsen te regelen.
Op 20 maart 2012 is de Algemene Ledenvergadering gehouden. Belangrijk agendapunt is de viering van het 15 jarig bestaan.

We gingen met bijna twintig man op 29 april voornvissen in Wilnis, de bakermat van de Nederlandse vliegvisserij, gegidst door mensen van de club zelf te weten de Bosjes en onze eigen penningmeester Dolf. Het werd een behoorlijk visrijke dag, hoewel we de echte knoeperts niet aan de rode vinnen konden komen. Gerard had de grootste: een snoek op een nimfje. De lunch bij café De Schans was van de ons bekende Radstake kwaliteit... kroketten, gehaktballen, uitsmijters, enz.
We gingen nog een keer voornvissen, en nu in de Achterhoek; op 30 mei, 2e Pinksterdag, hielden we weer onze bekende Ben Bod voornvisdag met onze bevriende achterhoekse visgidsen.
De een ving veel, de ander weinig, maar iedereen had het prima naar zijn/haar zin. ’s Middags hadden we wederom een uitstekende lunch, onder een enorme parasol bij de Radstake.
De lezing over Tsjechië door A&M fishing tackle op 1 mei werd zeer goed bezocht door onze leden en er waren ook geínteresseerde leden van andere vliegvisclubs.
Sommige Last Hopers werden zo enthousiast dat ze al dit jaar naar de bestemming in Tsjechië gaan. Ook was er veel interesse voor de promotie van de producten van A&M Fishing Tackle.
De BBQ dit jaar op 23 juni bij De Kool was wederom erg geslaagd, er was meer dan genoeg vlees en salade. We hadden een vijver vol forel voor ons alleen. De vis lag dicht op elkaar, met als gevolg dat ook de vissers elkaar opzochten. De meeste mensen hebben vis gevangen, sommigen ook de vlieg van een vismaatje, die aan de overkant van de vijver stond te vissen. Een Last Hoper probeerde het vanuit de bellyboat in de grote vijver, hij wist de grote jongens helaas niet te verschalken.
Na de vakantie hebben we op 4 september weer een napraatavond gehad over al onze visvakantieavonturen. Er waren prachtige foto’s en video’s te zien. Ook de september Messenger stond bol van de vakantieverhalen. Een heleboel Last Hopers kregen spontaan zin om er zo snel mogelijk nog even weer op uit te trekken.

Op 14 oktober hielden we onze tweede Ben Bod voornvisdag in de Achterhoek, waar het water na een lange, overvloedige regenperiode hoog en bruin en snel was en er eigenlijk nauwelijks gevist kon worden. Alleen in het Woold waren een paar pooltjes te bevissen. In een pooltje heeft een Last Hoper zelfs een onvrijwillig bad genomen. Overbodig te zeggen dat er dit keer niet geweldig werd gevangen maar het wel weer erg gezellig was bij de lunch met vele uitsmijters “Radstake”.
Op 16 oktober hielden we een bijzondere clubavond met hapjes en drankjes, een diashow van clubactiviteiten in het verleden en natuurlijk een toespraak van onze voorzitter, om ons 15 jarig bestaan te vieren. Verder werd er driftig gebonden; vooral Frans kreeg veel aandacht bij het binden van zijn “Treble Hook Double Vice Snakefly Pike Streamers”. Tijdens de clubavond kregen alle Last Hopers als jubileumcadeau een prachtig vangstregistratieboekje uitgereikt.
In het kader van dat 15 jarig bestaan hebben we op 27 november een geweldige binddemonstratie-avond gehad. De activiteitencommissie had met hulp van Auke Heuterman beroepsbinder Alain Barthélemy van Abfly weten te strikken om zijn cdc en eekhoornstaart vliegen voor te binden; dat werd een bijzonder geslaagde avond waarbij de meeste leden regelmatig stil werden van snelheid van Alain en de kwaliteit van de vliegen die voorgebonden werden. Het was imponerend. Als extraatje kwam, dankzij Bram van Tent, nog een DVD van deze avond beschikbaar.
Op 16 december hielden we weer een snoekdag in Duiven. Alle Duivense wateren zijn methodisch afgevist en uitgekamd, en toch bleef de vangst beperkt, en dus tegenvallend: 5 snoeken voor 13 vissers is wat mager.
Gelukkig was er weer de gezellige lunch met de traditionele bruine bonen- en erwtensoep in het clubgebouw. Ditmaal had Ton Fokker ook sambal van zijn Ambonese vrienden meegenomen waardoor sommige leden het wel (soms dagenlang) warm kregen.
De Messenger is in 2012 opnieuw 4 keer verschenen. Maar liefst 152 pagina’s Messenger zijn geproduceerd, 2x 40 pagina’s en 2x 36 pagina’s. Er is een scala aan boeiende, interessante en informatieve artikelen op allerlei gebied geschreven. Hier hebben maar liefst 17 verschillende auteurs aan bijgedragen, van wie 5 voor de eerste keer; en dat is een geweldige clubprestatie: Tom, Ricardo, René, Jan, André, Hans, Harmen, Ben, Frans, Ries, Gijs, Dolf, Marcel, Sytse, Rini, Jannes en Jan bedankt!

Hoogtepunt van het messengerjaar was het jublileumnummer (jaargang 15, nummer 3, september 2012). Onze secretaris heeft een uitgebreid artikel geschreven over 15 jaren Last Hope geschiedenis, over de ontwikkeling van de Messenger, over alle gastsprekers, over het ledenbestand, de website, enz.. De oudvoorzitters Ad van Lith en Frans Willems droegen bij met een “mijmering” over hun bestuursperiode.
De redactie is zeer tevreden over het Messenger-jaar 2012. Clarens Trouerbach is gegroeid in zijn rol van vormgever en weet de Messenger ook een persoonlijke “touch” mee te geven. We hadden en hebben een van de mooiste clubbladen van ons land, en de redactie en vormgever streven ernaar dit ook zo te houden.

 

 

 

 

<< Vorige | Volgende >>