doelstelling artikelen messenger vliegvissen17 maart 2014


2013 Jaaroverzicht VVV Last Hope


Het jaar 2013 blijft voor altijd in onze gedachten vanwege de avond van 19 februari waarbij een clubavond met gastbinder geen doorgang kon vinden vanwege de brand in het clubgebouw waarbij activiteitencommissaris en vliegvismaat René van Haastrecht ternauwernood ontsnapt is aan de vlammen en de rook. De brand heeft onze vereniging ook heel veel materiële schade opgeleverd.


Bestuur

Het bestuur van VVV Last Hope heeft de vaste vergadercyclus aangehouden. Er zijn drie formele bestuursvergaderingen geweest, er is een bijpraatavond met de diverse clubcommissies gehouden, en de Algemene Ledenvergadering heeft op 19 maart 2013 plaatsgevonden. Naast de standaard driemaandelijkse berichtgeving in de Last Hope Messenger zijn ter wille van de actualiteit zes Nieuwsbrieven verzonden.


Na de brand in het clubhuis heeft het bestuur veel contact gehouden met René van Haastrecht en zijn familie. Verder zijn bezoeken gebracht en kaarten gestuurd naar andere zieke Last Hopers, zoals Ad van Lith. Na de brand heeft het bestuur zich ingespannen om een alternatieve locatie voor onze bindavonden te vinden. Het bestuur van HSV Ons Genoegen in Giesbeek heeft ons letterlijk uit de brand geholpen en gastvrij hun clubruimte aan ons ter beschikking gesteld. Daarvoor zijn wij HSV Ons Genoegen enorm dankbaar en hebben onze dankbaarheid uitgedrukt in mooie woorden en een fraaie Flyplate, gemaakt door Ad van Lith. Tijdens de ziekte van René heeft Ben Debets zijn taken op uitstekende wijze waargenomen, waarvoor dank. Het bestuur heeft verder nog deelgenomen aan de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV), en aan de vergadering van de VNV met de besturen van de aangesloten verenigingen.Activiteiten

2013 begon voor ons op 8 januari met een traditioneel zeer gezellige nieuwjaarsreceptie met tombola, waarbij weer de nodige zelf ingebrachte prijzen en natuurlijk het groene pak van eigenaar wisselden. Verder was daar onze eigen “oerkok” Willem Tersteeg die ons trakteerde op gerookte kip en forel. Deze avond is ieder jaar weer een genot om bij aanwezig te zijn.
Februari 2013 bracht ons de hierboven genoemde brand, waardoor de geplande avond met gastbinder Evert Eenkhoorn geen doorgang kon vinden. Verder was daar een succesvolle snoekvisdag waarbij we een besneeuwd Arnhem onveilig hebben gemaakt en tijdens de lunchpauze genoten van de broodjes worst met zuurkool en mosterd van Frans Willems.
Gelukkig heeft ons bestuur de HSV Ons Genoegen te Giesbeek bereid gevonden hun clubhuis vanaf 5 maart beschikbaar te stellen voor onze clubavonden. Er zijn in deze maand geen andere bijzondere activiteiten geweest behalve dan de druk bezochte Algemene Ledenvergadering.
April 2013 bracht ons voor de 2e keer Pieter Bas Broeckx die ons meenam in het binden van een serie buzzers en en andere voornvisvliegjes. Pieter Bas is een bevlogen en fanatieke vliegvisser en heeft ons weer de nodige patroontjes en bindtechnieken geleerd. Ook was daar de werpinstructiedag van 14 april bij het Looveer aan het Pannerdensch Kanaal. Voor 5 geïnteresseerden bleek het een frisse ochtend met een meer dan straf windje waardoor het lastig was de nodige worpen aan te leren, maar waar desalniettemin een aardig idee kon worden gekregen van het werpen onder moeilijke omstandigheden en op stromend water.
Mei 2013 begon met een bijpraatavond van die leden die enige rol hebben binnen de vereniging. Zo komen de barcommissie, de activiteitencommissie, de redactie, de bind- en werpinstructeurs en het bestuur aan bod om hun zegje te doen en samen afspraken te maken om de vereniging goed te laten draaien. De Ben Bod Voornvisdag in de Achterhoek, onder begeleiding van onze vaste gidsen Jan Groot Zevert, Hennie van Ooijen en Rene Diepenbroek, werd als vanouds een aardige visdag waarbij redelijk gevangen is en de enige hoosbui van die dag exact tijdens de lunch plaatsvond. Prima timing van de activiteitencommissie.
Juni 2013 was een rustige maand waarbij we voor onze “eindvisdag met BBQ”onze adverteerder Breukink in Steenderen een bezoek gebracht hebben. De BBQ was opnieuw prima geregeld en er was voldoende te eten. De gezelligheid werd nog verhoogd door de aangename aanwezigheid van een paar vrouwelijke partners. De vijver bood genoeg ruimte aan het aantal vliegvissers. Een aantal bomen ving echter toch de nodige vliegen, gelukkig lukte het ons ook om een paar vissen te vangen. Op deze behoorlijk warme dag ging dat ondanks de vele uitgezette (grote) forellen echter maar zeer moeizaam. Op onze laatste clubavond voor de vakantie hebben we onder leiding van René van Haastrecht ook nog streamers gebonden om te vissen op de roofblei.
Augustus brengt ons een late middag en avond naar de IJssel en het Pannerdensch Kanaal om eens een roofblei proberen te vangen. De animo hiervoor is heel aardig, maar de grote roofblei is helaas niet gevangen. Wel zijn er de nodige andere vissengevangen, maar voor de roofblei gaan we het komend jaar nog maar eens proberen.
September 2013 brengt ons nog steeds naar Giesbeek aangezien de herbouw na de brand nog niet af is. Zondag 15 september zijn we direct van start gegaan met de 2e Ben Bod voornvisdag die heel aardig weer meebracht en er is redelijk wat vis gevangen. De lunch was vanzelfsprekend weer bij De Radstake en de grote gehaktballen en uitsmijters zijn om je vingers bij op te eten.
In oktober hebben we dan toch eindelijk Evert Eenkhoorn bij ons om zijn versie van de snoekstreamer voor te binden. Evert heeft daar een geheel eigen methode voor die in het water mooi pulserende streamers oplevert. Een flink aantal leden heeft meegebonden deze avond, het vliegvissen op snoek blijkt toch erg populair. Eind oktober was het clubgebouw in Duiven nog niet helemaal gereed en hebben we een bindavond gehouden in het CCOG in Duiven.
Op 12 november kunnen we gelukkig weer terecht in het geheel herstelde clubgebouw van HSV De Graskarper. Het is prachtig geworden, de ruimte is bijna te mooi voor een clubgebouw van een hengelsportvereniging. Verder is november een rustige maand met een tweetal clubavonden zonder bijzondere activiteit.
December levert een avond waarbij Frans Willems ons meeneemt in het zelf maken van onderlijnen en snoekstreamers. Een geslaagde avond waarbij een flink aantal leden heeft meegedaan. Het jaar 2013 wordt op zondag de 22e afgesloten met een snoekvisdag in het Arnhemse onder leiding van Frans Willems. De snoek is dit najaar nog niet echt “los” en er wordt niet veel gevangen. De broodjes met worst, zuurkool en mosterd doen het opnieuw erg goed en alles gaat op !
De Last Hope Messenger


De Messenger is in 2013 opnieuw 4x verschenen. Er zijn maar liefst 176 pagina’s Messenger geproduceerd, 1x 40, 2x 44 en 1x 48 pagina’s. In totaal maar liefst 24 pagina’s meer dan in 2012!
De Messenger heeft weer bol gestaan met artikelen van uiteenlopende aard, met activiteiten en evenementenkalenders, met vakantieverhalen uit Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Zweden, met vergaderverslagen, met verslagen van alle clubactiviteiten, van onze visdagen, van de werpdag, van de voorbinders, enz., er stonden bindpatronen in, natuurlijk werd er aandacht besteed aan de brand en het herstel van het clubgebouw, er was een visrookrecept, er waren onderhoudtips en, behalve verhalen uit de engelstalige vliegviswereld, werd er ook aandacht aan cultuur besteed, met gedichten en zelfs een stukje klassieke muziek.
Voor dit alles tekenden 17 verschillende auteurs, van wie twee voor de eerste keer, Ad, Tom, Willem, Ben, René, Sjoerd, Gijs, Jan, Jan, Frans, Ries, Hans, Dolf, André, Ton, Harm en Luci, van harte bedankt!
Nieuwe adverteerders waren A&M en NFFT, helaas heeft de Hengelsportreus zijn contract opgezegd.
Behalve onze leden ontvangen ook onze adverteerders en de secretaris van HSV De Graskarper ons clubblad. Verder wordt de Messenger met de verslagen van de voorjaars Ben Bod Visdag toegestuurd aan onze Achterhoekse visgidsen. Ook eventuele zogenaamde “buitenschrijvers” krijgen de Messenger met daarin het artikel van hun hand toegezonden. Enkele Messengers worden in reserve gehouden voor mogelijke nieuwe leden en tenslotte wordt een Messenger opgeslagen in het archief/de clubbibliotheek.

Opnieuw is de redactie zeer content over het voorbije Messenger-jaar. Aan de opmaak wordt door Clarens optimale aandacht besteed, en hij wordt daarbij uitstekend geholpen door Sjoerd. Zo houden we de Messenger op niveau, als een van de mooiste clubbladen van vliegvissend Nederland.


 

 

 

 

<< Vorige | Volgende >>