Vliegvis-evenementen 2017 en 2018


2 april; G-Loomis Cup. Fasna organiseert de G. Loomis Cup. Een internationale vliegviswedstrijd bij Visdorado De Kool, in Heelweg. Zie: www.de-kool.nl en/of www.fasnaflyfishing.com.

 

9 april; 1e voorronde NK Vliegvissen. Deel 1 van de 4 voorrondes van het NK Vliegvissen. De organisatie is in handen van de VNV. zie: www.vnv.nu. Deze 1e wedstrijd wordt gehouden op Forelvijver Baggelhuizen in Assen. De doelvis is forel. Voor info over de vijver: www.nnvv.nl.

 

23 april, 7, 14 en 21 mei, en 25 juni; Voorrondes NKF vliegvissen 2017. NVVF (Nederlandse vereniging van forellenvijvers) organiseert al een aantal jaren het NK Forellenvissen en NKVliegvissen voor teams. Deze voorrondes worden beurtelings gehouden op Visdorado de Kool (23 april en 7 en 14 mei)en op Forellenvijvers Breukink (23 april, 21 mei en 25 juni. 2 van de 3 wedstrijden tellen mee voor de selectie. Zie voor meer info: www.de-kool.nl en www.forellenvijver.com.

 

29 april; Hardy Cup. Hardy Cup vliegvisevenement bij de Berenkuil in Putten is een jaarlijks terugkerend evenement. De wedstrijd begint om 08.30u. zie: www.berenkuil.com.

 

27 mei; Monitoringsdag Oostvoornse Meer. Op 27 mei organiseert de Werkgroep Oostvoornse Meer in samenwerking met de VNV een monitoringsdag. Op deze dag kunt u het nuttige met het aangename verenigen: vissen in het Oostvoornse Meer, meehelpen aan een bestandsonderzoek, informatie uitwisselen en ook nog eens kans hebben op een leuke beloning. Tijdens deze dag zullen ook een aantal mensen van onze vereniging aanwezig zijn. Ton Fokker is bij de organisatie betrokken en Joop Burger zal er ook zijn om, als men dat wil, hengels en lijnen te testen van aanwezigen. Meer info kun je vinden op de site van de VNV. Zie: www.vnv.nu.

 

11 juni; 2e voorronde NK Vliegvissen. Deel 2 van de 4 voorrondes van het NK Vliegvissen. De organisatie is in handen van de VNV. zie: www.vnv.nu. Deze 2e wedstrijd wordt gehouden op Visdorado De Kool in Heelweg. De doelvis is forel. Voor info over de visvijvers: www.de-kool.nl.

 

24 juni; Avondvissen aan de Rijn (Club activiteit).

Op 24 Juni avondvissen aan de Rijn; verzamelen om 19.00 bij het Looveer. Opgeven bij Luuk of Raymond (AC). Zie ook agenda en nieuwsbrief.

 

25 juni; Vrolijk Vliegvis Festival.

Zoals gewoonlijk organiseert de Vlieg Vis groep StedeBroec het Vrolijk Vliegvis Festival 2017. Een extra is dit jaar dat de 3de voorronde voor het NK Vliegvissen daar vlak in de buurt is en voor de NK gangers dus ook gezien kan worden als een oefendag voor deze wedstrijd. Aanmelden kan tot 21 juni 2017. Voor meer info zie: www.vvgstedebroec.nl.

 

2 juli; 3e voorronde NK Vliegvissen. Deel 3 van de 4 voorrondes van het NK Vliegvissen. De organisatie is in handen van de VNV. zie: www.vnv.nu. Deze 3e wedstrijd wordt gehouden aan de Zuiderdijk, Schellinkhout. De doelvis is witvis.

 

17 september; Seizoensopening (Club activiteit).

Op zondag 17 september houden we onze traditionele seizoensopening met een gezamenlijke visactiviteit. Op veler verzoek nu eens niet op een forellenvijver maar in de natuur. Omdat het tevens de aanloop is naar ons 20 jarig jubileum maken we er een speciale dag van. We gaan vliegvissen (en eten) in de Berkel bij Warnsveld onder het motto “overdag vliegvissen met 1 stok, ‘s avonds eten met twee”. We zetten een “verzorgd” parcours uit. Nadere bijzonderheden volgen binnenkort.

 

30 september; Voornvissen Achterhoek (Club activiteit).

Een traditie die we graag in stand houden is het voornvissen in de achterhoek. 2 keer per jaar gaan we erop uit te gaan vissen in de achterhoek. Daarbij is de doelvis de voorn, maar andere vissen zijn ook welkom. Opgeven bij de activiteiten commissie (AC).

 

1 oktober; 4e voorronde NK Vliegvissen. Deel 4 van de 4 voorrondes van het NK Vliegvissen. De organisatie is in handen van de VNV. zie: www.vnv.nu. Deze 4e wedstrijd wordt gehouden aan de Merwede bij Sleeuwijk of Woudrichem. De doelvis is witvis.

 

1 oktober; SNB Pike Experience.

De eerste zondag van de maand Oktober is inmiddels een vaste waarde voor roofvissend Nederland, België en daar buiten geworden. Het praktijkgerichte roofvisevent Pike Experience staat dan op stapel. De organisatie ligt in handen van de Snoekstudiegroep-Nederland-Belgie (SNB). De locatie zal wederom zijn Haddock Watersport in Almere. Zie voor meer info: www.snoekstudiegroep.nl.

 

14 oktober; Jubileum VVV Lasthope.

20 jaar na de oprichting van onze vereniging is het tijd voor het feestje. We gaan op zaterdag 14 Oktober ons jubileum vieren en zijn druk doende met de invulling van het programma. We kunnen helaas niet in het clubgebouw van de Graskarper terecht en zijn nu bezig een alternatief te regelen. Noteer in ieder geval vast deze datum in je agenda.

 

12 november; Finale NK Vliegvissen. De 30 best geklasseerde vissers van de 4 voorrondes mogen deelnemen aan de finale van het NK Vliegvissen. De organisatie is in handen van de VNV. zie: www.vnv.nu. Deze finale wedstrijd wordt gehouden op de vijver van de Ronde Bleek. Er wordt vanaf vlotten gevist. De doelvis is forel. Voor info over de visvijvers : www.derondebleek.nl.

 

25 en 26 november; Hengel Expo (B).

Deze grootste hengelsportbeurs van Belgie wordt dit jaar voor de 12de keer georganiseerd. Bij de laatste editie in 2015 waren 84 exposanten uit 9 verschillende landen aanwezig. De beurs mocht toen ruim 15000 bezoeken ontvangen. Locatie: Kortrijk Xpo - Doorniksesteenweg 216 - 8500 Kortrijk // Hall 5 / 6. Zie voor meer info: www.hengelexpo.be.

 

5 t/m 7 januari 2018; Angeln Messe Duisburg (D).

Deze Jaarlijkse regionale beurs wordt sinds 2006 georganiseerd en is een belevenisbeurs (Erlebnismesse...) voor vissen en vliegvissen. Locatie: Landschaftspark Duisburg-Nord, Emscherstraße 71, 47137 Duisburg. Meer info volgt nog. Voor de nieuwsgierigen onder ons zie: www.anglermesse.de.

 

30 januari t/m 4 februari 2018; Fisch & Angel, Messe für Angelfischerei (D).

Deze beurs wordt jaarlijks gehouden en heeft als doelgroep “de hengelende visser”. Dit is een zeer algemeen begrip en het vliegvissen is daar een onderdeel van. Zie ook: www.fischundangel.de.

Deze beurs wordt samen met Jagd & Hund gehouden. Deze beurs claimt de grootste jachtbeurs van Europa te zijn. De beide beurzen worden georganiseerd in de Messe Westfallenhallen te Dortmund.

 

14 en 15 april 2018; Erlebniswelt Fliegenfischen- EWF 2018 (D).

Dit jaarlijks terugkerend internationale evenement is wel een stukje rijden, want het vind plaats in de buurt van München. Locatie: im Veranstaltungsforum Fürstenfeld, Fürstenfeld 12, D - 82256 Fürstenfeldbruck. Volgens de organisatie is het EWF het trefpunt voor de vliegvisser. Meer info: www.erlebniswelt-fliegenfischen.de.

Tijdens deze 2 dagen worden meer dan 100 exposanten verwacht. Tevens zullen bekende vliegvisinstructeurs en vliegbinders van wereldfaam uit minstens 20 verschillende landen aanwezig zijn. Deze maken van het EWF een paradijs voor alle vliegvissers en geinteresserden.

 

21 en 22 april 2018; Dutch Fly Fair. Ook in 2018 zal de legendarische Dutch Fly Fair georganiseerd worden rondom en op de visvijvers van de Berenkuil in Putten. Verdere info volgt nog, maar zet alvast in jullie agenda. Meer info: flyfishing-blog.com.

 

27 mei 2018; Voornvissen ‘Ben Bod’ Achterhoek (Club activiteit).

Een traditie die we graag in stand houden is het voornvissen in de achterhoek. 2 keer per jaar gaan we erop uit te gaan vissen in de achterhoek. Daarbij is de doelvis de voorn, maar andere vissen zijn ook welkom. Opgeven bij de activiteiten commissie (AC).