Vliegvis-evenementen 2018


5 t/m 7 januari 2018; Angeln Messe Duisburg (D).

Deze Jaarlijkse regionale beurs wordt sinds 2006 georganiseerd en is een belevenisbeurs (Erlebnismesse...) voor vissen en vliegvissen. Locatie: Landschaftspark Duisburg-Nord, Emscherstraße 71, 47137 Duisburg. Meer info volgt nog. Voor de nieuwsgierigen onder ons zie: www.anglermesse.de.

 

27 en 28 januari 2018; Vliegvisbeurs in Charleroi (B).

Fête de La Peche à la Mouches. Veel Nederlandse vliegvissers reizen in Januari af naar Charleroi voor deze gezellige en drukke vliegvisbeurs.
Adres: Hall Sambrexpo - Rue JF Kennedy, 150 à Roselies (Belgique)
De toegang is gratis. Zie ook : www.apmc.be.

 

30 januari t/m 4 februari 2018; Fisch & Angel, Messe für Angelfischerei (D).

Deze beurs wordt jaarlijks gehouden en heeft als doelgroep “de hengelende visser”. Dit is een zeer algemeen begrip en het vliegvissen is daar een onderdeel van. Zie ook: www.fischundangel.de.

Deze beurs wordt samen met Jagd & Hund gehouden. Deze beurs claimt de grootste jachtbeurs van Europa te zijn. De beide beurzen worden georganiseerd in de Messe Westfallenhallen te Dortmund.

 

10 en 11 februari 2018; British Fly Fair International 2018, Staffordshire (UK).

Voor wie een voorproefje wil voor de Dutch Fly Fair, kan dan naar Engeland afreizen, Jaarlijks worden gerenommeerde Nederlandse binders uitgenodigd om demo’s te geven.
Zie voor meer info: www.bffi.co.uk.

 

23 en 24 maart 2018; The London Fly Fishing, Londen (UK).

Voor diegene die een reisje naar Engeland willen boeken is er op 23 en 24 maart een 2 daagse Fly Fishing Fair. Deze wordt gehouden midden in Londen. Naast uiteraard veelal Engelse exhibitors is er veel informatie te vinden en presentaties te volgen over reizen naar en bezoeken aan andere landen.
Voor meer informatie: www.thelondonflyfishingfair.co.uk.

 

23 t/m 25 maart 2018; Hengelsportbeurs Visma, Rotterdam.

In maart 2018 is de Visma aan zijn 50ste editie toe. Deze bekendste Nederlandse hengelsportbeurs wordt wederom is de Ahoy gehouden.
Zie voor meer info: www.visma.nl.

 

24 Maart 2018; Who’s Fly Cup 2018 bij de Berenkuil, Putten.

Op zaterdagmorgen (van 8-12) wordt er bij de Visvijvers de Berenkuil in Putten een wedstrijd georganiseerd met de veel zeggende naam: Who’s Fly Cup. Voor de wedstrijd worden een aantal door de deelnemers meegebrachte vliegen gemengd en onder de deelnemers verdeeld. Men mag uitsluitend met deze (3) vliegen vissen.
Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Dutchflies.com
Voor meer informatie : www.berenkuil.com.

 

24 en/of 25 maart 2018; ONE FLY 2018, Utrecht.

Op zaterdag 24 en/of zondag 25 maart organiseert Hengelsport Peeters een one Fly wedstrijd op de visvijvers van de Ruigenhoek te Utrecht.
(Info Hengelsport Peeters: ) One Fly is eigenlijk geen wedstrijd, maar eerder een behendigheidsspel. Met slechts een vlieg, welke van te voren is gekozen en een leaderpunt welke niet dikker dan 16/00 mag zijn, moet je proberen zoveel mogelijk forel te vangen in de forellenvijver van de Ruigenhoek, welke vol staat met obstakels die de vis zal gebruiken om te kunnen ontsnappen. Vlieg weg dan is het afgelopen en mag je naar de resultaten van de andere vissers gaan kijken.
Voor meer informatie zie: www.peetershengelsport.nl.

 

14 en 15 april 2018; Erlebniswelt Fliegenfischen- EWF 2018 (D).

Dit jaarlijks terugkerend internationale evenement is wel een stukje rijden, want het vind plaats in de buurt van München. Locatie: im Veranstaltungsforum Fürstenfeld, Fürstenfeld 12, D - 82256 Fürstenfeldbruck. Volgens de organisatie is het EWF het trefpunt voor de vliegvisser. Meer info: www.erlebniswelt-fliegenfischen.de.

Tijdens deze 2 dagen worden meer dan 100 exposanten verwacht. Tevens zullen bekende vliegvisinstructeurs en vliegbinders van wereldfaam uit minstens 20 verschillende landen aanwezig zijn. Deze maken van het EWF een paradijs voor alle vliegvissers en geinteresserden.

 

21 en 22 april 2018; Dutch Fly Fair.

In het weekeinde van 21 en 22 April is het weer zo ver: de legendarische DUTCH FLY FAIR wordt weer georganiseerd. Net als 2 jaar geleden wordt het evenment gehouden rondom en op de vijsvijvers van de Berenkuil in Putten.
Voor meer informatie: www.flyfair.nl.

 

25 april 2018; Lezing Frans Willems bij Vliegvisverenging Heelweg.

Op woensdag avond 25 april om 19.30 uur zal Frans Willems bij Visdorado de Kool aan de Molenweg 4 in Heelweg een Lezing geven over het vliegvissen in sterk stromende Nederlandse rivieren zoals de Neder-Rijn en IJssel. Over het algemeen vissen de leden van Vliegvis Vereniging Heelweg in vijvers en beken in de Achterhoek. Binnen de vereniging bestaat de behoefte om over deze vorm van het vliegvissen meer kennis op te doen. Frans Willems uit Driel heeft 40 jaar ervaring op bovengenoemde wateren en is daarom gevraagd om d.m.v. een lezing de leden wegwijs te maken in zijn aanpak om de riviervis te kunnen vangen. Aanpassingen voor het waden in de rivieren en de uitrusting, waar en wanneer de beste plaats en tijd is en uiteraard welke favoriete vliegen Frans  gebruikt op de Neder-Rijn en IJssel zullen uitgebreid aan de orde komen. Het belooft weer een leerzame avond te worden waarbij naast de leden van Vliegvis Vereniging Heelweg zijn ook de leden van Last Hope en andere belangstellenden van harte welkom. Entree gratis. De Deel is open vanaf 19.30 uur, Frans begint om 20 uur.

Info vliegvisverenging Heelweg: www.vliegvisverenigingheelweg.nl.

 

28 april 2018; The Hardy Cup bij de Berenkuil, Putten.

Op zaterdag wordt er bij de Visvijvers de Berenkuil in Putten een vliegviswedstrijd georganiseerd: The Hardy Cup.
Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenment wordt in meerdere sessies gevist. Er kunnen zich 40 deelnemers aanmelden. Dit moet dan wel gedaan worden d.m.v. een betaling voor 30 maart 2018.
Het mag duidelijk zijn dat dit evenement (mede) mogelijk gemaakt wordt door Hardy.
Voor meer informatie: www.berenkuil.com.

 

27 mei 2018; 2de selectiewedstrijd NK Vliegvissen 2018, Ronde Bleek.

Op zondag 27 mei wordt de 2de selectiewedstrijd voor het NK Vliegvissen 2018 gevist vanaf vlotten op forel. De wedstrijd wordt gehouden op het vliegvismeer van de Ronde Bleek.
Voor meer info: www.vnv.nu.

 

27 mei 2018; Voornvissen ‘Ben Bod’ Achterhoek (Club activiteit).

Een traditie die we graag in stand houden is het voornvissen in de achterhoek. 2 keer per jaar gaan we erop uit te gaan vissen in de achterhoek. Daarbij is de doelvis de voorn, maar andere vissen zijn ook welkom. Opgeven bij de activiteiten commissie (AC).

 

26 juni 2018; Clubavond met lezing van Martin van Berkel (Club activiteit).

Tijdens de laatste clubavond van het seizoen 2017/2018 zal Martin van Berkel een lezing geven over: Visstrategieën en tactieken.
Dit is een clubevenement, maar andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

 

1 juli 2018; 3de selectiewedstrijd NK Vliegvissen 2018, Schellinkhout.

Op zondag 1 juli wordt de 3de selectiewedstrijd voor het NK Vliegvissen 2018 gevist op witvis. De wedstrijd wordt gehouden in Schellinkhout.
Voor meer info: www.vnv.nu.

 

24 tot 26 augustus 2018; Jagen&Angeln in Dresden (D).

Deze beurs wordt voor de eerste keer georganiseerd en heeft van alles te bieden voor Jagers en vissers (inclusief vliegvissers).
Voor meer info: www.messen.de.

 

8 september 2018; Seizoensopening Last Hope (Club activiteit).

Op zaterdag 8 september openen we het nieuwe visseizoen. Vorig jaar hebben we ons rond Warnsveld opgehouden, nu is Giesbeek het startpunt. Om 13.30 uur verwelkomen we iedereen bij ons clubhuis. (let op nieuwe locatie: HSV Ons Genoegen, Landaansestraat 6b in Giesbeek) Daaronder vallen kribben van de IJssel, weteringen en wellicht ook waadbaar water in de nabijgelegen plassen. Om 17.30 uur wisselen we net als vorig jaar van stokken en kunnen we onze magen vullen met Chinese spijzen. Hiervoor geldt een aanmelding vooraf en ook een eigen bijdrage van €12,50.

Dit is een clubevenement. Eventuele potentiele of nieuwe leden zijn ook van harte welkom.

Aanmelden d.m.v. een mail aan luukolsthoorn@gmail.com

 

9 september 2018; 4de selectiewedstrijd NK Vliegvissen 2018, Merwede.

De laaste selectiewedstrijd voor het NK vliegvissen wordt gehouden op de Merwede Woudichem of Sleeuwijk). De doelvis is wederom witvis.
Voor meer info: www.vnv.nu.

 

5 tot 7 oktober 2018; Jagd&Angeln 2018 in Leipzig (D).

Voor diegene die tijd en zin hebben om eens wat verderweg een beurs te bezoeken. In begin oktober is er een in leipzig. Je kunt er alles vinden over jagen en vissen (ook vliegvissen).
Voor meer info: www.messen.de.

 

7 oktober 2018; Finale NK vliegvissen, Rossum.

Na de 4 selectiewedstrijden mag nu de top 30 gaan vissen om de fel begeerde titel. De doelvis is dit jaar witvis. De wedstrijd zal worden gehouden in de dode Maas bij Rossum.
Voor meer info: www.vnv.nu.

 

12 tot 14 oktober 2018; Jag und Fischereitage in Neuburg an der Donau (D).

Nog een jacht en visbeurs. Dit keer bij de Donau. Ook bij deze international jacht- en visserijdagen is weer veel te vinden over de jacht en visserij (ook vliegvissen).
Voor meer info: www.messen.de.

 

27 oktober 2018; VHV Beurs in Vught.

16e Internationale beurs voor verzamelaars oud hengelsportmateriaal. De échte verzamelaars treffen zich dit jaar weer in het Van der Valk Hotel in ‘s-Hertogenbosch-Vught. Méér dan 100 tafels met hengels, molens, kunstaas, vismanden, gaffs, toebehoren, boeken en nog zo veel meer. En duizenden artikelen om te kopen, te ruilen of om eenvoudigweg te verzamelen!

Voor meer info: www.vhv-daca.org.

 

24 en 25 november 2018; Fly Happening 2018 in Putte (B).

Deze zeer gezellige beurs wordt om de 2 jaar georganiseerd en zal dit jaar wederom in Putte plaatsvinden.

Meer informatie volgt nog. Voor wat oudere info zie: www.vliegvissen.be.

 

30 november tot 2 december 2018; Angelwelt Berlin (D).

Voor de verderreizende onder ons is eind november de beurs Angelwelt Berlin. Hier is alles te vinden over de vissport. Deze beurs wordt tegelijkertijd gehouden met de beurs Boot and Fun. Hiermee worden een aantal zaken met elkaar verbonden. Er zijn tenslotte talloze vissers die ook een boot hebben.
Voor meer info: www.messen.de.

 

30 november tot 2 december 2018; Hengelsport en Botenbeurs in Utrecht.

Op vrijdag 30 November opent in de Jaarbeurs van Utrecht de grootste Hengelsportbeurs van Europa. Met een oppervlakte van 20.000 m² en 170 stands is er voor iedereeen wat te vinden.
Op het eerste gezicht is er enorm veel te vinden over Karper en roofvissen. Maar er zijn ook stands uitsluitend voor vliegvissen en de VNV is er ook met een grote stand.
Voor meer info: www.hengelsportbeurzen.nl.

 

Flyfish events in the UK.

Informatie over vliegvisevenmenten in Engeland is goed te vinden via de volgende link: GAIA

Deze organisatie organiseert allerlei events in Engeland bijv.:
Za. 08.09 Hampshire Country sports day
Za. 15.09 - Zo. 16.09 Midland Game Fair
Za. 22.09 - Zo. 23.09 Game Fair

Dus voor diegene die het plan heeft om naar Engeland te gaan en zoiets wil meemaken, is hier wat info.