Vliegvis-evenementen 2018


5 t/m 7 januari 2018; Angeln Messe Duisburg (D).

Deze Jaarlijkse regionale beurs wordt sinds 2006 georganiseerd en is een belevenisbeurs (Erlebnismesse...) voor vissen en vliegvissen. Locatie: Landschaftspark Duisburg-Nord, Emscherstraße 71, 47137 Duisburg. Meer info volgt nog. Voor de nieuwsgierigen onder ons zie: www.anglermesse.de.

 

27 en 28 januari 2018; Vliegvisbeurs in Charleroi (B).

Fête de La Peche à la Mouches. Veel Nederlandse vliegvissers reizen in Januari af naar Charleroi voor deze gezellige en drukke vliegvisbeurs.
Adres: Hall Sambrexpo - Rue JF Kennedy, 150 à Roselies (Belgique)
De toegang is gratis. Zie ook : www.apmc.be.

 

30 januari t/m 4 februari 2018; Fisch & Angel, Messe für Angelfischerei (D).

Deze beurs wordt jaarlijks gehouden en heeft als doelgroep “de hengelende visser”. Dit is een zeer algemeen begrip en het vliegvissen is daar een onderdeel van. Zie ook: www.fischundangel.de.

Deze beurs wordt samen met Jagd & Hund gehouden. Deze beurs claimt de grootste jachtbeurs van Europa te zijn. De beide beurzen worden georganiseerd in de Messe Westfallenhallen te Dortmund.

 

10 en 11 februari 2018; British Fly Fair International 2018, Staffordshire (UK).

Voor wie een voorproefje wil voor de Dutch Fly Fair, kan dan naar Engeland afreizen, Jaarlijks worden gerenommeerde Nederlandse binders uitgenodigd om demo’s te geven.
Zie voor meer info: www.bffi.co.uk.

 

23 en 24 maart 2018; The London Fly Fishing, Londen(UK).

Voor diegene die een reisje naar Engeland willen boeken is er op 23 en 24 maart een 2 daagse Fly Fishing Fair. Deze wordt gehouden midden in Londen. Naast uiteraard veelal Engelse exhibitors is er veel informatie te vinden en presentaties te volgen over reizen naar en bezoeken aan andere landen.
Voor meer informatie: www.thelondonflyfishingfair.co.uk.

 

23 t/m 25 maart 2018; Hengelsportbeurs Visma, Rotterdam.

In maart 2018 is de Visma aan zijn 50ste editie toe. Deze bekendste Nederlandse hengelsportbeurs wordt wederom is de Ahoy gehouden.
Zie voor meer info: www.visma.nl.

 

24 Maart 2018; Who’s Fly Cup 2018 bij de Berenkuil, Putten.

Op zaterdagmorgen (van 8-12) wordt er bij de Visvijvers de Berenkuil in Putten een wedstrijd georganiseerd met de veel zeggende naam: Who’s Fly Cup. Voor de wedstrijd worden een aantal door de deelnemers meegebrachte vliegen gemengd en onder de deelnemers verdeeld. Men mag uitsluitend met deze (3) vliegen vissen.
Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Dutchflies.com
Voor meer informatie : www.berenkuil.com.

 

24 en/of 25 maart 2018; ONE FLY 2018, Utrecht.

Op zaterdag 24 en/of zondag 25 maart organiseert Hengelsport Peeters een one Fly wedstrijd op de visvijvers van de Ruigenhoek te Utrecht.
(Info Hengelsport Peeters: ) One Fly is eigenlijk geen wedstrijd, maar eerder een behendigheidsspel. Met slechts een vlieg, welke van te voren is gekozen en een leaderpunt welke niet dikker dan 16/00 mag zijn, moet je proberen zoveel mogelijk forel te vangen in de forellenvijver van de Ruigenhoek, welke vol staat met obstakels die de vis zal gebruiken om te kunnen ontsnappen. Vlieg weg dan is het afgelopen en mag je naar de resultaten van de andere vissers gaan kijken.
Voor meer informatie zie: www.peetershengelsport.nl.

 

14 en 15 april 2018; Erlebniswelt Fliegenfischen- EWF 2018 (D).

Dit jaarlijks terugkerend internationale evenement is wel een stukje rijden, want het vind plaats in de buurt van München. Locatie: im Veranstaltungsforum Fürstenfeld, Fürstenfeld 12, D - 82256 Fürstenfeldbruck. Volgens de organisatie is het EWF het trefpunt voor de vliegvisser. Meer info: www.erlebniswelt-fliegenfischen.de.

Tijdens deze 2 dagen worden meer dan 100 exposanten verwacht. Tevens zullen bekende vliegvisinstructeurs en vliegbinders van wereldfaam uit minstens 20 verschillende landen aanwezig zijn. Deze maken van het EWF een paradijs voor alle vliegvissers en geinteresserden.

 

21 en 22 april 2018; Dutch Fly Fair.

Ook in 2018 zal de legendarische Dutch Fly Fair georganiseerd worden rondom en op de visvijvers van de Berenkuil in Putten. Verdere info volgt nog, maar zet alvast in jullie agenda. Meer info: www.flyfair.nl.

 

28 april 2018; The Hardy Cup bij de Berenkuil, Putten.

Op zaterdag wordt er bij de Visvijvers de Berenkuil in Putten een vliegviswedstrijd georganiseerd: The Hardy Cup.
Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenment wordt in meerdere sessies gevist. Er kunnen zich 40 deelnemers aanmelden. Dit moet dan wel gedaan worden d.m.v. een betaling voor 30 maart 2018.
Het mag duidelijk zijn dat dit evenement (mede) mogelijk gemaakt wordt door Hardy.
Voor meer informatie : www.berenkuil.com.

 

27 mei 2018; Voornvissen ‘Ben Bod’ Achterhoek (Club activiteit).

Een traditie die we graag in stand houden is het voornvissen in de achterhoek. 2 keer per jaar gaan we erop uit te gaan vissen in de achterhoek. Daarbij is de doelvis de voorn, maar andere vissen zijn ook welkom. Opgeven bij de activiteiten commissie (AC).