doelstelling artikelen messenger vliegvissenUpdate 17 augustus 2016


Lopend Jaarverslag 2016
de activiteiten12 januari 2016: Nieuwjaarsreceptie

Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst en ....het groene mannetje is bekend.
Dinsdagavond met de clubleden van Last Hope op gezellige wijze het nieuwe visjaar geopend. De activiteitencommissie had, tot ieders verrassing, gezorgd voor een grote hoeveelheid heerlijke happen.


Traditiegetrouw zorgden de leden voor een aantrekkelijke prijzentafel voor de jaarlijkse tombola. Hoogtepunt ieder jaar is de winnaar van het inmiddels befaamde en beruchte groene pak. Dit jaar kreeg Marco deze eer toebedeeld. Hij mag het pak een jaar lang houden.
26 januari 2016: Dubbing met metaaldraad en fraaie muizen

Wie dinsdagavond de clubavond heeft bezocht, werd geconfronteerd met een fraaie machine waarmee snel en effectief gevarieerde dubbing werd gemaakt en ....een bindtafel waar de muizen op tafel dansten.
Het was weer een prima en zeer druk bezochte (meer dan 30 leden) clubavond.
9 februari 2016: Het was weer volle bak....

Dinsdag 9 februari waren er weer veel clubleden aanwezig op de tweewekelijkse clubavond. Verheugend om te zien is dat een aantal oud-clubleden na lange afwezigheid de weg naar de club weer hebben gevonden. De bindgroep met als grote voorbinder Frans Willems hield zich deze avond bezig met een koninklijke vlieg: de Royal Coachman.
Over twee weken vast weer volle bak, maar er is altijd plaats voor nieuwkomers.
14 februari 2016: Lasthopers succesvol op snoekenjacht

De afgelopen weken zijn een aantal clubleden druk bezig geweest te trachten de snoeken te verleiden met fraaie streamers. En.... met succes. Vangsten van 60 cm, 80 cm, en een fraaie uitschieter van Frans Willems: een kanjer van 111 cm.
28 februari 2016: Intense kou en.... snoek met zuurkool

Elke vereniging heeft zijn tradities. Zo ook Last Hope. Minstens eenmaal per jaar snoeken met een broodje zuurkool met worst. Ondanks de felle kou werden een paar fraaie snoeken gevangen en genoten van de broodjes. Zaterdag weer een nieuwe kans als we gaan snoeken bij Ids Schukken in Friesland (zonder zuurkool).
5 maart 2016: Op stap met Ids Schukken in het schone Friese land

Zaterdag 5 maart gingen 6 leden van Last Hope op bezoek bij Ids Schukken. Een prachtige dag met wonderschoon water. Aanvankelijk lagen de vaarten nog bedekt met en dun laagje ijs, maar dat verdween snel. Mooie stukken afgevist en volgens Ids lagen daar snoeken van boven een meter. Recent nog een snoek gevangen van 117cm. Deze bleven voor ons verborgen, wel werden er wat kleinere gevangen.
Een gezellige dag met zelfs lunch op een terras. We komen zeker nog eens terug, al is het alleen al voor de ontvangst met koffie en koek.
8 maart 2016: Algemene Ledenvergadering

Voor elke vereniging is de inzet van vrijwilligers essentieel. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Last Hope kent er gelukkig velen die op allerlei fronten actief zijn: bindinstructie geven, activiteiten organiseren, kennis delen, bardiensten draaien, bruine bonensoep maken en nog vele andere zaken.
Tijd om deze mensen even in het voorjaarszonnetje te zetten. Dat gebeurde dinsdag tijdens de, zoals gebruikelijk, zeer goed bezochte Algemene Leden Vergadering. Als dank voor hun inzet ontvingen zij een fraaie, van bamboe vervaardigde, vliegendoos (inmiddels al een collectors item).

Ook werd een nieuw bestuur gekozen:

Er ligt weer een mooi vliegvisjaar voor ons!
22 maart 2016: Nieuwe bindgroepen gestart

Dinsdagavond 22 maart gingen twee nieuwe bindgroepen van start. Onder deskundige leiding van Joop Burger werkten een aantal leden aan het vervaardigen van de Hydropsyche larva conform het befaamde patroon van Oliver Edwards.


Tevens kreeg een onervaren binder de eerste beginselen bijgebracht door Ben Debets en had de vaste groep van Frans Willems zich gestort op het creëren van goed vangende miertjes. Kortom het was weer een zeer boeiende avond.
5 april 2016: Lezing van Ingmar Boersma over de IJssel en de Vecht

De slechtziende Ingmar is een bevlogen en succesvol sportvisser. Hij is ook al jaren visgids in de omgeving van Zwolle. Hij heeft niet alleen tientallen jaren viservaring in deze buurt, hij weet ook veel van de visstand in deze regio. Hij heeft meer dan twintig jaar met een ploeg vrijwilligers bemonsteringen in de regio uitgevoerd, waardoor hij als geen ander weet welke wateren Zwolle heeft, welke vis er zit en waar ze zich doorgaans ophouden.
Met een opkomst van bijna 30 Last Hope leden is het weer een gezellige avond geworden.
10 april 2016: Geslaagde werpinstructiedag

Onder goede weersomstandigheden, droog en geen wind, hebben een aantal Last Hope-leden hun werptechniek bijgeschaafd. Onder toeziend oog van de instructeurs Frans Willems en Joop Burger werd fanatiek geoefend.
Een geslaagde sessie waarin nog eens goed op de details werd gelet.
19 april 2016: Er was weer een zeer goede opkomst

Aan de gezichten af te lezen werd er hard gewerkt, maar er was uiteraard ook zo nu en dan tijd voor een geintje. Onder leiding van Frans zijn er aan de gevorderden tafel redtag voorjaarsnimfen en bootsmannetjes gebonden. En aan de tafel van het realistisch binden o.a. de Rhyacophila larva.
Keep them wet.
3 mei 2016: Lezing van Henk Schiltmans over vissen op rivieren(tjes)

Vanavond is Henk Schiltmans te gast bij Last Hope. Hij gaat een lezing geven over het vissen op rivieren. Henk is fanatiek vliegvisser en vliegbinder. Vanuit die passie is hij een webshop begonnen: www.flyfishingdutchman.nl.
Hij is ondermeer leverancier van Scierra.Zoals je kunt zien op de foto hieronder, is Henk Schiltmans van Flyfishingduchman al begonnen met z'n praatje voordat hij bij ons binnen was, dit belooft wat.
Henk heeft ons mee genomen in de wereld van het vissen op de rivieren in het buitenland: op welke gedeelte van de rivier je moet zijn en hij heeft zijn ervaring met ons gedeeld. Hoe je met meerdere nymfen kan vissen, in welke verschillende volgordes je ze kan plaatsen om zo goed de bodem af te kunnen vissen en uiteraard hebben we een aantal van Henk zijn bijzondere vistrips mogen aanhoren begeleid met met een foto reportage. De enthousiast vertelde verhalen van Henk doen menigeen watertanden.......
Na dit bijzonder optreden was er de mogelijkheid om de vliegendozen te vullen! Henk had een gedeelte van zijn verzameling meegenomen, honderden verschillende soorten. Een grote variatie en niet duur......
Henk bedankt voor de gezellige en informatieve avond!
 

 

 

 

<< Vorige | Volgende >>